آشنایی با شغل پرستاری و نیازمندیهای استخدام شدن به عنوان پرستار
در این روزها که کرونا در کشور ما جولان میدهد، ضرورت استخدام پرستار و کادر درمان بیش از پیش خودش را نشان داده است. پرستاری شغلی حساس و سرنوشتساز است که باعث نجات و شفای جان انسانها میشود و شاید جزء معدود شغلهایی باشد که جنبه احساسی و انسانی آن بسیار پررنگ و محسوس است. برای استخدام پرستار نیاز به مدرک کارشناسی در رشته پرستاری است؛ علاوه بر این پرستاران به ویژگیهای شخصیتی خاصی مثل دلسوزی و شفقت، صبر و حوصله زیاد، توانایی انجام چند کار بهصورت همزمان و دقت و هشیاری بالا نیاز دارند .
اگر تحصیلات لازم برای استخدام شدن به عنوان یک پرستار را ندارید ولی به پزشکی و پرستاری علاقهمند هستید، میتوانید به عنوان دستیار پزشک استخدام شوید. شغل دستیار پزشک برای افرادی که به حرفه پزشکی و کار در محیطهای درمانی علاقمندند شغل جذابی است. اکثر کارجویانی که تازه میخواهند به عنوان دستیار پزشک مشغول به کار شوند در مطب پزشکان و دندانپزشکان کارشان را شروع میکنند. پس از کسب تجربه میتوانید در یک زمینه خاص و تخصصی مشغول به کار شوید و به عنوان مثال، دستیار تخصصی دندانپزشک یا پزشک پوست و … شوید.
بیمارستانها و کلینیکها، درمانگاههای دولتی، مطب پزشکان و خانههای سالمندان و مراکز خدمات درمانی در منزل به استخدام پرستار نیاز دارند. پرستارانی که در بیمارستانها مشغول به کار میشوند ساعات کاری متغیری دارند و باید در ماه در شیفتهای مختلف صبح، عصر و شب حضور داشته باشند. اما پرستارانی که در مراکز خصوصی و درمانی کار میکنند اغلب ساعات کاری منظمتر و کمتری دارند. خیلی از مطبهای پزشکی، دندانپزشکی و روانپزشکی نیز نیازمند دستیار پزشک هستند.
در این مقاله سعی میکنیم محیط کار پرستاران را برای شما توصیف کنیم و دیدی عمیق نسبت به این شغل، به شما بدهیم. همچنین در رابطه با شر ایط استخدام پرستار نیز صحبت خواهیم کرد.
پرستار کیست و چه فرقی با دستیار پزشک دارد؟
پرستارها در یک کلام نجاتدهنده زندگی هستند. در آمریکا بیش از 3 میلیون پرستار مشغول به کار است و تعداد پرستاران نسبت به پزشکان حدود 3 به 1 است. درحالیکه پزشکان معمولاً در یک زمینه خاص تخصص و تبحر دارند، پرستاران آموزشهای عمومی و جامعتری میبینند و قادر به مراقبت از تمامی بیماران و همه جنبههای سلامتی افراد هستند. پرستار مسئولیت مراقبت از تمام بیماران را به عهده دارد و باید مطمئن شود که املا درمانها و داروهای مختلف با یکدیگر تداخل نداشته باشند و ثانیه بیمار در جریان روند درمان قرار داشته باشد. هنگامیکه نتایج آزمایش و تشخیص نهایی آماده میشود معمولاً پرستار اولین نفری است که آنها را میخواند و در صورت لزوم پزشک و متخصص مربوطه را مطلع میکند.
دستیار پزشک همانطور که از نامش مشخص است فردی است که دانش کافی در زمینه پراسیجر درمانی دارد و تحت نظارت یک پزشک فعالیت میکند. دستیار پزشک در تمام جنبههای درمان مانند تشخیص، معاینه، درمان و حتی جراحی نیز شناخت و تجربه کافی دارد و تحت نظارت پزشک میتواند در زمینههای مختلفی فعالیت داشته باشد. البته در برخی مناطق روستایی و محروم، ممکن است دستیار پزشک به صورت مستقل نیز فعالیت کند و تنها در مواقع ضرورت با پزشک مشورت کند. بخش قابل توجهی از دستیاران پزشک در مطب پزشکان مختلف مشغول به کار میشوند.
پرستار چه کارهایی انجام میدهد و چه مسئولیتهایی به عهده دارد؟
- همکاری با پزشکان برای معاینه فیزیکی و اجرای برنامههای درمانی
- ثبت شرححال از وضعیت بیمار و ارائه گزارش به پزشک
- انجام پروسیجر درمانی، چک کردن دمای بدن بیماران، بررسی فشار خون و ضربان نبض
- دادن دارو و انجام تزریقات تجویز شده توسط پزشک طبق زمانبندی دقیق
- در جریان گذاشتن خانواده و همراهان بیمار و اطلاع در مورد روند درمان
- گرفتن نمونه خون، تمیز کردن، ضدعفونی و پانسمان زخمها
- کنترل وضعیت بیمار، تأمین نیازهای او و ارائه بهترین مراقبت و درمان
- بررسی تجهیزات پزشکی و حفظ بهداشت و ایمنی (تجهیزات ضدعفونیکننده، ضدعفونی سطوح، آمادهسازی تخت و …)
- همکاری با تیم پرستاری برای اجرای برنامههای مراقبتی از تمام بیماران
دستیار پزشک نیز بعضی از کارهای زیرا را انجام میدهد اما بعضی از مسئولیتها و وظایف دستیار پزشک کاملا با پرستار متفاوت هستند. برای مثال، یکی از کارهایی که دستیاران پزشک انجام می دهند، کمک به پزشکان در انجام کارهای اداری است.
پرستاران در چه سازمانهایی استخدام میشوند و شرایط کاری پرستاران چگونه است؟
بخش اعظم پرستاران در بیمارستانهای دولتی و خصوصی مشغول به کار هستند و سایر پرستاران در مطبهای پزشکان، مراکز درمانی، درمانگاهها و کلینیکهای درمانی استخدام میشوند. بااینحال، مراکز ارائهدهنده خدمات درمانی در منزل، مدارس و مراکز اصلاح و تربیت و … نیز اقدام به استخدام پرستار میکنند.
دستیاران پزشک نیز در سازمانهای زیر استخدام میشوند:
- مطب پزشکان
- مراکز بهداشت و درمان
- داروخانهها
- مراکز رادیولوژی و عکسبرداری
- کلینیکهای خصوصی درمانی و جراحی
- کلینیکهای دندانپزشکی
- کلینیکهای پوست و زیبایی
- خانههای سالمندان
- درمانگاههای عمومی
- درمانگاههای مستقر در مدارس یا دانشگاهها
- درمانگاههای مستقر در شهرکها و مناطق صنعتی
- کمپهای ترک اعتیاد و آسایشگاهها
شغل پرستاری درآمد نسبتاً خوبی دارد و تقاضای زیادی نیز برای استخدام پرستار در مراکز درمانی مختلف وجود دارد؛ بااینحال این شغل مخاطرات و چالشهایی دارد که سلامتی پرستاران را تهدید میکند. شغل پرستاری ساعات کاری متغیر و زمانبندیهای غیرمنظمی ممکن است داشته باشد و هنگام ارسال درخواست برای استخدام پرستار باید به این موردتوجه داشته باشید. همچنین ممکن است در روزهای آخر هفته و تعطیلات نیز مجبور به حضور در محل کار و مراقبت از بیماران داشته باشید. البته پرستارانی که در بیمارستانهای بزرگ استخدام میشوند معمولاً طبق ساعات کاری مشخص کار میکنند و شیفتهای شب آنان نیز بهصورت چرخشی و نوبتی است.
چگونه میتوان پرستار یا دستیار پزشک شد؟
برای پذیرش در موقعیتهای استخدام پرستار به مدرک لیسانس پرستاری نیاز خواهید داشت. درصورتیکه در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر نیز تحصیل کرده باشید میتوانید فرصتهای شغلی بهتر و درآمد بالاتری داشته باشید.
برخی از گرایشهای رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد عبارتاند از:
- پرستاری کودکان
- پرستاری داخلی و جراحی
- پرستاری توانبخشی
- پرستاری اورژانس
- پرستاری مراقبتهای ویژه
- پرستاری مراقبت از نوزادان
- پرستاری بهداشت و سلامت جامعه
برای استخدام شدن به عنوان دستیار پزشک نیازی به مدرک پزشکی وجود ندارد و متقاضیان حتی با مدرک دیپلم نیز میتوانند در این حوزه وارد شوند. البته اکثر کارفرمایان داشتن مدرک لیسانس در رشتههای مرتبط مثل پیراپزشکی، بهداشت، زیستشناسی، شیمی، علوم آزمایشگاهی و … را در اولویت استخدام قرار میدهند.
شما میتوانید برای پیدا کردن آگهیهای استخدام دستیار پزشک یا پرستار، به سایت کاریابی اینترنتی جاب ویژن مراجعه کنید.